Managers Marathon Club
- Wij managen je van 0 naar 42,195 km. -

Loop gerust je ambitie achterna

Waarom wil een drukbezet bedrijfsleider, kaderlid of zelfstandige een marathon lopen? Soms begint het met de motivatie om de conditie te verbeteren of die overtollige kilo’s kwijt te raken. Andere managers zijn op zoek naar een grote doelstelling naast het werk. En nog anderen beschouwen het als een bliksemafleider voor de stress.

Wat uw fysieke of mentale motivatie ook is, de MMC begeleidt u naar de eindstreep van de marathon. Met professionele sportieve begeleiding. Op een medisch verantwoorde manier. En met de steun van 200 leden, die net als u met hetzelfde bezig zijn: professioneel succesvol zijn en ondertussen een sportieve prestatie buiten categorie leveren.

De meeste van onze leden lopen binnen een of twee jaar hun eerste marathon. Waarna er meestal nog veel volgen. Want marathonlopen met MMC kan verslavende gevolgen hebben. Zeg niet dat we u niet gewaarschuwd hebben.

De missie van MMC

Door middel van het verantwoord langeafstandslopen de gezondheid verbeteren en tegelijkertijd een netwerk van gelijkgestemde vrienden opbouwen.

De MMC: Management summary

 • Opgericht in 1988
 • Meer dan 200 actief lopende leden
 • Meer dan 50 clubtrainingen en andere loopactiviteiten per jaar
 • 8 clubmarathons per jaar
 • 1 loopcoach
 • Een jaarlijks verbruik van zo'n 500 liter water, 500 liter sportdrank, 25 kg rozijnen en abrikozen, 200 kg bananen, ...

Nog meer weten over onze werking?

Begeleiding

Gezondheid loopt voorop.

Een marathon is een serieuze lichamelijke inspanning. Dat vraagt ook een serieuze medische begeleiding.

Tomas Valcke, de sportieve coach van de club, is een professionele loopcoach, met een uitgebreide kennis van het marathonlopen en alles wat daarbij komt kijken. Hij adviseert u niet alleen bij de opmaak van uw trainingsschema maar ook op het vlak van voeding, loopstijl, schoenen en andere cruciale elementen om uw doel te bereiken.

Tomas werkt voor elk lid een sportieve begeleiding op maat uit. In uw lidmaatschapsbijdrage is één persoonlijk trainingsschema per jaar inbegrepen.

Voor de samenstelling van uw schema vertrekt Tomas van uw conditie. Die wordt bij de aanvang van uw lidmaatschap gemeten tijdens een medische inspanningstest. Daarna volgt Tomas uw vorderingen op regelmatige basis op en stuurt uw training bij waar nodig. U kan hem steeds bellen of mailen met uw vragen.

MMC-leden leggen om de twee jaar een nieuwe inspanningstest af. Dat is nodig voor de verzekering. Maar de resultaten laten Tomas ook toe om schema’s te blijven maken op maat van uw progressie.

Trainingen

Samen naar de eindmeet

Wie een marathon wil lopen moet de nodige tijd vrijmaken om te trainen. Want de inspanning van de 42,195 km succesvol voltooien, lukt alleen als u in de maanden vooraf ook de nodige inspanningen levert. Vier trainingen per week is een minimum.

Bij drukbezette professionals zoals MMC-leden is een goede planning cruciaal. Maar als u uw loopsessies in uw agenda vastlegt, zal u merken dat het time management van trainingen meevalt. Zeker omdat u voor een looptraining -in tegenstelling tot teamsporten- geen afspraken met anderen moet maken. U bindt de loopschoenen aan en u bent vertrokken. Waar en wanneer u maar wilt.

Maar u wordt natuurlijk ook lid van MMC om samen te lopen. Daarvoor zijn er de clubtrainingen. Tijdens die loopsessies deelt u uw passie voor de marathon met de andere MMC-leden. U wisselt ervaringen uit. U leert van elkaar. En u leeft samen naar uw volgende prestatie toe.

In totaal organiseert de MMC zo’n 50 activiteiten per jaar.

 • Clubtrainingen: gaan door op een zaterdag of zondagvoormiddag op diverse locatie’s in Vlaanderen (Gent – Hamme – Aalst – Merchtem e.a.).
  Ter voorbereiding op een clubmarathon worden steeds een drietal 30km duurlopen geprogrammeerd en wordt gewerkt aan weerstand en snelheid.
 • Provinciale trainingen: georganiseerd door leden voor leden. Deze PT ’S staan in de zomermaanden op het MMC programma. Daar MMC ook veel aandacht heeft voor het gezin zijn partners en kinderen hier meer dan welkom. Er is steeds een kinder programma. Leden zoeken het mooiste stukje van hun streek om u te tonen, zo leer je gans Vlaanderen kennen.
 • Wilfried en Suzy Classic: de meest uitdagende loop van het jaar is vernoemd naar de bezielers van MMC. Op het programma van deze tweedaagse: een stevig parcours in een mooi natuurkader gevolgd door een feestelijk diner.
 • Wedstrijden: de MMC geeft regelmatig present op wedstrijden in heel België (de 20 km van Brussel, Les Hivernales, 10 miles van Antwerpen). Soms in het kader van een marathonvoorbereiding. Soms omdat ze een must do voor elke zichzelf respecterende loper zijn.
 • Clinics: jaarlijks organiseren we voor onze leden twee clinics waar we dieper ingaan op bepaalde trainingsvormen, voeding, core stability, aqua jogging, e.a.
 • Sint-Niklaasloop: de Sint komt jaarlijks afgezakt naar de keizerlijke stede Aalst waar hij zowel de kinderen als de volwassenen aanmoedigt tijdens hun Sint-Niklaasloop. Kinderen en volwassenen lopen volgens leeftijdscategorie.
  Uiteraard gaat de Sint niet weg zonder een berg mooie geschenken uit te delen.
 • Trail: de laatste jaren zijn trail lopen erg in trek gekomen. We nemen dan ook één eendaagse trail en één meerdaagse trail op in ons jaarprogramma.

Op onze kalender kan je al onze recente en komende activiteiten bekijken.

Clubmarathons

Loop rond de wereld

De marathon is een gemeenschappelijk doel van alle MMC-leden. Daarom selecteren wel elk jaar ook een aantal marathons, die onze leden in clubverband kunnen lopen.
Jaarlijks staan er een achttal clubmarathons op ons programma. We proberen daarbij naar marathons te zoeken waar ook andere afstanden kunnen gelopen worden, zodat partners en beginnende leden ook kunnen meegaan.
Er is een spreiding met steeds een marathon dichtbij, in Europa, en in andere werelddelen.

Van de World Major Marathons prijkt de mythische klassieker New York elk jaar op het programma. Londen, Berlijn, Boston, Tokyo en Chicago staan om de twee jaar op het lijstje.

MMC biedt u een volledig reisprogramma aan, inclusief vlucht, het verblijf, reisbegeleiding, etc. Partners en kinderen zijn uiteraard welkom. Zo kan je met de club een stukje van de wereld op een sportieve wijze ontdekken.

In onze activiteiten kalender kan je eveneens onze clubmarathons terugvinden.